Rikshäst

Riksgaloppen 2015

Riksgaloppen var ett projekt som drevs av Svensk Galopp. Ett antal tränare fick en viss summa pengar för att köpa en häst och träna den i ett år. Hästen skulle sedan säljas ut i 1000 andelar och tävla mot de andra ”riksgaloppörerna” som treåringar.

Årets Riksgaloppör 2015 heter Gold Pursuit

Gold Pursuit

Skimmelvalacken Gold Pursuit efter Pastoral Pursuit – Goldeva/Makbul, började sin karriär sitt födelseland England där han tränades av Alan Swinbank. Han kom till oss sent på hösten som tvååring. Han var en fantastisk individ som alltid kämpade. Efter två segrar, en på Jägersro och en på Göteborg galopp bärgade han seger i 2015 års Riksgalopp. Vi var mycket stolta.

NU 2022 HAR VI EN NY KONSORTIEHÄST MED MÅNGA DELÄGARE.

Femme Friendly(GB)

Femme5

Hon köptes också av oss som tvååring. Hon är nu tre år och vi ser fram mot hennes säsong. Konsortiestallet heter Stall Friendly och har en egen hemsida  www.stallfriendly.com. Där finns mer information om Femme och konsortiet. Man köper andelar i stallet för ett år, med möjlighet till förlängning. Projektet drivs i samarbete med en organisation, LIW Association, som arbetar för att förbättra människors inre hälsa.